GODS PROFETEN

GODS PROFETEN


God brengt niemand in verzoeking, ook niet zijn eigen kinderen. Indien iemand verzocht wordt, komt dat door zuiging van zijn eigen begeerte in de richting van het kwade(zie Jac.1:13-14). Gods kinderen, genaamd de bruid van Christus zijn immuun gemaakt voor begeerten. Mocht het eens toch verkeerd gaan, dan vergeeft hun hemelse Vader hen. Ze kunnen wel getuchtigd worden, maar nimmer hun zoonschap verliezen, noch hun aanstaande Koninkrijk en koningschap, hetgeen hun beroep wordt tezamen met de Here Jezus.

De satan profeteerde ook aan Adam en Eva te eten van de boom van goed en kwaad, dan zouden zij worden als God. Wat is echter van hun bestaan geworden, toen ze dat deden?  Ze werden uit het Paradijs verwijderd en vanaf toen moesten ze hart werken met hun lichamen om voort te bestaan.Die zelfde satan gaat nog steeds rond met profeteren van leugens. Hij gaan rond als briesende leeuw, door leugens te profeteren en voor te houden als goddelijke waarheid om zodoende de argeloze mensen te strikken in zijn net en voor eeuwig in verderf te storten.

Gelukkig kan hij de leden van de bruid van Christus nimmer tot eeuwig verderf strikken, omdat zij in en door de genade leven. Ze zijn kinderen van God geworden door de genade. Daarom vergeeft hen al hun zonden en verkeerdheden. Dit maakt dat de satan hen niet kan roven uit de hand van God. Zo bewaart God hen en Hij voorziet alles wat ze nodig hebben. En Gods genade is voor eeuwig; niemand kan het doen ophouden of vernietigen. Het is tot stand gekomen door het offergave van de Here Jezus waarbij Hij zijn eigen leven gaf. Het is het levenswerk van deze Hogepriester, in opdracht en begeleiding van de Vader in de hemel. Niet de Joden hebben Hem gedood, maar Hij heeft zijn leven zelf afgelegd om weder te nemen(Joh.10:17-18).

Controleer daarom elke profetie met het Woord van God uit de Bijbel. Als het niet overeenkomt, geloof het niet. Want alles wat God voor de mens heeft, staat in de Bijbel. Niets houdt Hij geheim; alles heeft Hij bekendgemaakt door zijn profeten en apostelen. Alleen zij die uit de Bijbel profeteren, spreken de waarheid, die van God komt.


Ruben.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten